Karriär & studier

Hockeyspelandet är ett tidsbegränsat yrke, vilket innebär att du kommer behöva en annan karriär efter din ishockeykarriär.

Hur du kommer fram till vad du vill göra efter ishockeyn är en process som ser olika ut för olika individer. Som professionell hockeyspelare har du livserfarenhet och kunskaper som arbetsmarknaden efterfrågar.

Krav, press samt att kunna samarbeta är unika egenskaper du som ishockeyspelare på elitnivå besitter, SICO vill vi hjälpa medlemmarna att förfina och utveckla sina färdigheter för att ta nästa steg.

Björn Svensson är SICOs PDM, Player Development Manager, och medlemmarnas bollplank.
Björn hjälper dig med en individuell behovsanalys för att du som medlem skall få den hjälp du efterfrågar.
Björn kan hjälpa dig med:
– Hermods: Betyg, komplettering, yrkesutbildningar
– Högskola/Universitet: Kombinera spel med studier
– Diplomautbildning: Start-up och inspiration till fortsatt väg framåt
– Praktik: Ett steg in på arbetsmarknaden
– CV: Söka jobb
– Starta eget/varumärkesprofiliering: För entreprenören
– Unionens studiestöd: Ersättning för kompetensutveckling
– TRS: Din hjälp efter karriär

 

Om Björn:
Efter en professionell karriär som ishockeyspelare mellan 2003-2018 i olika länder och ligor har Björn själv genomgått en process via SICO för att komma ut på arbetsmarknaden. Björns resa har innefattat komplettering av betyg, kurser samt utbildningar. Björn har fått stöd av TRS för att idag ha möjligheten att guida medlemmar tillsammans med SICO.
Kontakta Björn på: bjorn@sico.nu 0734-177641
Några kommentarer från spelare som fått hjälp:

Fick hjälp med information, utbildning och ansökningar, framförallt va han ett stöd som jag behövde när jag va vilsen. Med sin bakgrund som hockeyspelare så förstod han mig och mitt behov. Har idag påbörjat genom TRS mitt framtida jobb.

– Björn hjälpte mig med att ta fram vad jag eftersökte och ingång till framtida jobb.

– Fick snabb och effektiv hjälp genom att komplettera betyg för att komma in på Högskola, genom sin tillgänglighet så fick jag ett stort förtroende och rekommenderar andra att kontakta Björn

– Ville göra någonting men visste inte vad vid sidan av hockeyn, genom Björn så fick jag det jag eftersökte och det blev ett perfekt komplement till att kombinera hockey med att ta nästa steg till efter karriären.

– Behövde ett bollplank och hjälp med hur jag skulle ta nästa steg, vilka möjligheter hade jag att kombinera hockeyn med annat. Björn va med mig hela vägen och genom att själv genomgått en liknande process så coachade han mig, så jag själv kom till insikterna och det blev kraftfullt.