Education

SICO erbjuder ett heltäckande stöd när det gäller utbildning. Via ditt medlemskap hos oss kan du få hjälp med allt från studierådgivning och ansökan till att skräddarsy utbildningar så de passar att kombinera med din ishockeykarriär. Utöver detta kan du även få hjälp med att skriva CV, och vad du ska tänka på vid en arbetsintervju. Hela konceptet är utvecklat för att passa dig som elitidrottare.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Tveka inte att ta kontakt med Anna Söderlind på anna@sico.nu eller på 070-6958610.

Studierådgivning
Vi hjälper till i allt från att ta fram betyg, undersöka vilka möjligheter just du har, sköta ansökningsprocessen och lägga upp en individuell studieplan för dig som elitidrottare. Kort sagt, vi sköter allt praktiskt och du kan koncentrera dig på själva pluggandet.

Visste du att det finns genvägar in på högskolan som gör att du inte behöver fullständiga gymnasiebetyg? Det vet vi. Vi har stenkoll på reglerna och ser till att du maximerar dina chanser att komma in där just du vill. Dessutom finns det idag massa kurser online som kan pluggas från både Vancouver, Vladivostok och Västerås. Förutom riktiga svenska högskolepoäng får du en grund som sedan kan pusslas ihop till en färdig examen. Naturligtvis sköter vi på allt praktiskt åt dig.

CV-skrivande
Det är helt naturligt att det känns ovant och lite nervöst att ge sig ut och söka ett civilt jobb efter en idrottskarriär. Vissa vill verkligen framhäva tiden inom idrotten, medan andra vill smälta in och kanske inte behöva prata sport på nya jobbet. Oavsett dina önskemål hjälper vi dig att vässa CV:t.

Såhär går processen till
Som spelare tar du kontakt med Anna Söderlind på anna@sico.nu eller på 070-6958610. Därefter kan du känna dig lugn, du är i trygga händer. Vi tar ansvar och ser till att hjälpa dig med allt du behöver, och har du frågor kan du alltid nå oss. SICO tar ansvar för sina medlemmar, från första A-lagskontraktet till anställningen på jobbet efter karriären (ibland går vägen även via a-kassan).