Stefan Liv Memorial Trophy 20/21

Slutspelet är i full gång och ikväll väntar två tuffa åttåndelsfinaler. Nya matcher med spänning och dramatik varje dag. Den bästa tiden på året är här!

SICO fortsätter att dela ut det pris som instiftades 2010 vilket går still slutspelets mest värdefulla spelare. Nytt för säsongen 20/21 är att priset kommer att delas ut tillsammans med SHL.
2013 döptes priset om från Slutspelets MVP, till Stefan Liv Memorial Trophy med följande motivering:

”Stefan Liv gjorde sig tidigt känd som en målvakt som presterade som allra bäst i viktiga matcher. Det kanske tydligaste minnet av denna förmåga är hans fantastiska finalserie mot Färjestad 2004, där han stod för en enastående bedrift då han höll otroliga fyra nollor och bar HV71 på sina axlar mot ett nytt SM guld. Det är få spelare i modern tid som kan matcha Stefans meritlista med guld i både OS och VM, men framförallt de tre SM guld som han vann med HV71. Det är svårt att prata om Stefan utan att nämna vilken fantastisk människa han var. Något som stod ut var hans enorma vinnarskalle och konsten att vara som bäst när det gällde som mest”.

Att bli utsedd till slutspelets mest värdefulla spelare är ett av det mest prestigefyllda priset vi har inom svensk hockey. Conn Smythe Trophy, vilken är motsvarigheten till Stefan Liv Memorial Trophy i NHL, har en hög status bland spelare och supportrar. Priset benämns emellertid som det tuffaste individuella priset att vinna. I år vill SICO, tillsammans med SHL, lyfta Stefan Liv Memorial Trophy ännu högre än tidigare säsonger! Att visa vem som är bäst, när det betyder som mest har, kanske, aldrig varit viktigare än säsongen 20/21. 

Tidigare vinnare av Stefan Liv Memorial Trophy är:
 
2010 – Johan Davidsson 
2011 – Anders Bastiansen
2012 – Jakob Silfverberg 
2013 – Oscar Lindberg 
2014 – Joakim Lindström 
2015 – Noah Welch
2016 – Johan Sundström
2017 – Simon Önerud
2018 – Elias Pettersson
2019 – Ryan Lasch
2020 – Vårdförbundet för dess medlemmarnas (pågående) insatser under pandemin