Alexander Bergström: ”Min kompis tycker jag är för politiskt korrekt”

SICO kommer varje onsdag att publicera en intervju med en utvald spelare. En intervju med tio snabba frågor som inte bara handlar om ishockey utan om allt annat också. Nu har turen kommit till Karlskrona HK-spelaren Alexander Bergström.

Om du fick välja ett lag att spela för utanför Sveriges gränser. Vilket skulle det vara?
– New York Rangers, jag passar väldigt bra i blått och jag tror staden hade gillat mig.

Du får tre valfria saker av en ande. Vad skulle du välja?
– Vara osynlig, ha tålamod att alltid presentera mig från min bästa sida och kunna bota sjuka människor.

Vilket är det senaste uppringda numret i din telefonbok?
– Bredbandsbolaget.

Hur många bakåtvända kepsar har du använt under säsongen?
– Två stycken jag alternerar mellan nere i omklädningsrummet.

Vilken är ditt livs bästa måltid?
– Rent kulinariskt måste jag nog säga på La Esquina i SoHo, New York.

Ditt livs bästa resa?
– Sydostasien för något år sedan. Jag och min fästmö njöt av värmen, maten och varandra i några veckor.

Ditt mest minnesvärda SMS?
– När Daniel Sondell frågade om han hade glömt sitt svarta American Express hemma hos mig.

Vad skulle du göra om du inte var hockeyspelare?
– Utopin är att jag skulle leva med min familj och driva ett dykcenter, tigersafari eller hunddagis kanske. Allt det där i något mycket varmare land. Sanningen är väl snarare att jag skulle ha ett företag där jag kan ’outsourca’ så mycket som möjligt till medarbetarna från golfbanan eller hemmet.

Har du några dåliga vanor eller laster?
– Aj då. Jag skulle vilja vara bättre där hemma, laga mat och sånt. Jag skjuter upp saker som behöver göras till förmån för roligare saker. Min kompis Pär tycker att jag är för ’PK’ (politiskt korrekt). Och ja, det är samma Pär som på en presskonferens i Mora tyckte matchens rättsskipare hade varit ”som en tysk hög på LSD, på rave.”

Du får bjuda tre valfria personer, levande eller döda, på middag. Vilka skulle du välja?
– Heidi Klum, Behati Prinsloo och Eva Mendes. De har säkert någon bra historia och jag är en väldigt bra lyssnare.

Alexander Bergström
Född: 1986-01-18
Position: Forward
Längd: 189 cm
Vikt: 90 kg
Klubbar: Rögle, Tyringe, Jonstorp, Olofström, Oskarshamn, Borås, Malmö, Karlskrona

Text: Jens Karlsson