”En ära att få spela med landslaget”

Philip Holm gjorde i helgen landslagsdebut för Tre kronor när Sweden Hockey Games gick av stapeln i Scandinavium. Växjöbacken, som har tagit ännu ett steg under säsongen kröntes även med sitt första landslagsmål i matchen mot Finland.

– Pucken fick jag med mig hem faktiskt, men just nu liggen den i en låda hemma i lägenheten. Vi får se om den kommer fram, säger 25-åringen.

Han har spelat samtliga matcher för sitt Växjö under året och producerat 17 poäng. Förbundskaptenen Richard Grönborg imponerades av Holms utvecklingskurva och belönade honom med en plats i Sweden Hockey Games.
– Det var väldigt kul att få vara med. Man var lite småspänd inför helgen och lite förvånad var man att man blev uttagen, men det har känts bra hela säsongen för mig, säger Philip Holm.

Från motståndare till lagkompisar
Från att spela mot de bästa SHL-spelarna till att plötsligt ha de i samma lag medger han var lite annorlunda.
– Det är ju ett helt nytt lag som ska sättas ihop bara på några träningar, så det är speciellt. I klubblaget jobbar man en hel försäsong och här ska du lära spelarna på och utanför isen på några dagar.

Trots att Sverige inte fick full utdelning resultatmässigt, så var Philip Holm nöjd med helgen i Göteborg. Han hoppas att han spelet i landslaget kan stärka honom inför våren och avslutningen av SHL.
– Det var lite synd att vi inte lyckades vinna fler, borde haft med oss mer mot ryssarna exempelvis. Men det kändes stabilt för mig. Jag fick spela med Calle Rosén och vi känner varandra sedan tidigare.

Hur var det att få göra mål i landslaget?
– Det är alltid kul att göra mål såklart och att få göra det i landslaget är speciellt. Landslaget är ju något man drömt om sedan man var liten.

Vilka hängde du med mest under helgen?
– Jag bodde med Calle Rosén, men sedan blev det ju att man hängde med de flesta. De är alla goa gubbar.

Tack Philip Holm för att du tog dig tid och snackade med SICO. Lycka till med avslutningen av SHL!

/ Martin Laanemets – Kommunikatör