Information om Stefan Liv Memorial Trophy

Slutspelet är i full gång med nyligen avverkade åttondelsfinaler. Under gårdagen startade kvartsfinalerna med matcher, spänning och dramatik varje dag. Den bästa tiden på året är här.

Vi på SICO fortsätter att dela ut det pris som vi instiftade 2010 som går still slutspelets mest värdefulla spelare. 2013 döptes priset om från Slutspelets MVP till Stefan Liv Memorial Trophy med följande motivering:

”Stefan Liv gjorde sig tidigt känd som en målvakt som presterade som allra bäst i viktiga matcher. Det kanske tydligaste minnet av denna förmåga är hans fantastiska finalserie mot Färjestad 2004, där han stod för en enastående bedrift då han höll otroliga fyra nollor och bar HV71 på sina axlar mot ett nytt SM guld. Det är få spelare i modern tid som kan matcha Stefans meritlista med guld i både OS och VM, men framförallt de tre SM guld som han vann med HV71. Det är svårt att prata om Stefan utan att nämna vilken fantastisk människa han var. Något som stod ut var hans enorma vinnarskalle och konsten att vara som bäst när det gällde som mest”.

Att bli utsedd till slutspelets mest värdefulla spelare är kanske det mest prestigefyllda priset vi har inom svensk hockey. Conn Smythe Trophy som motsvarigheten heter i NHL har en hög status bland spelare och supportrar och benämns ibland som det tuffaste individuella priset att vinna. I SHL och svensk hockey är vi i begynnelsen av att bygga upp priset för att ge priset den respekt det förtjänar.

Tidigare vinnare är:
2010 – Johan Davidsson, HV71
2011 – Anders Bastiansen, Färjestad
2012 – Jacob Silverberg, Brynäs
2013 – Oscar Lindberg, Skellefteå
2014 – Joakim Lindström, Skellefteå
2015 – Noah Welch, Växjö

För att på bästa tänkbara sätt kunna utse vinnaren av Stefan Liv Memorial Trophy har SICO utsett följande jury:
Tommy Boustedt Generalsekreterare svenska ishockeyförbundet, Pär Mårts Förbundskapten Tre Kronor, Rickard Grönborg blivande förbundskapten Tre Kronor, Niklas Wikegård Cmore, Petter Rönnqvist Cmore, Hockeysverige.se, David Petrasek fd ishockeyspelare, Jonas Andersson Expert SVT, Björn Oldeen Cmore, Malin Fransson DN, Hans Abrahamsson Aftonbladet, Tomas Ros Aftonbladet, Mattias Ek Expressen, Henrik Sjöberg Expressen, Valentina Lizana Wallner Expert Eurosport, och Sanny Lindström SICO.