Ishockeyspelarna har fått ett bollplank och mentalt stöd

Under mina tolv år som aktiv hockeyspelare upplevde jag både med- och motgångar.
Jag vet, genom egna erfarenheter, att spela ishockey på heltid kan vara ett fantastiskt yrke och få förunnat. Men det är också ett yrke som är otroligt tufft och ibland hänsynslöst.
Svåra skador, bänkningar eller att helt enkelt inte vara önskvärd i en klubb, är en del av spelet. Men även omständigheter vilka inte är helt lätta att hantera på egen hand.

Det kan vara ett tufft beslut kan vara att ge upp en karriär som du investerat stora delar av ditt liv i. Det kan vara att kroppen inte orkar mer, fysiska och psykiska skador, som till slut tvingar dig att sluta. Att avsluta den idrottsliga karriären kan leda till tomhet och ovisshet om framtiden, eftersom hockeyn är det enda jobb du haft och lagt all energi på.

Jag vet att behovet av hjälp och stöd kan vara helt nödvändigt för att vända negativa tankar och destruktiva beteenden. Det är tankar och beteenden som kan leda till psykisk ohälsa.

Jag hoppas och tror, att jag har förmågan och erfarenheten att hjälpa till. Då jag själv har upplevt flertalet av de delar och situationer jag beskrivit ovan.

Jag är tacksam att SICO gett mig möjligheten att vara ett stöd till spelare som upplever svårigheter i karriären.

// Johan ”Bagarn” Andersson”

Kontakt

Tel: 0702750513
Mail: johan.andersson.a@gmail.com