Mikael Nord vinner guldpipan – för fjärde året i rad

I samband med den första finalmatchen mellan HV71 och Brynäs, tilldelades ännu en gång Mikael Nord SICO’s hederspris – Guldpipan. Ett pris – framröstat av SHL-spelarna.

Det är fjärde året i följd som Mikael Nord får ta emot det och nu har han ”bara” tre utmärkelser kvar, innan han är uppe i Ulf Rådbjers statistik på sju guldpipor.

– Det känns fantastiskt att ännu en gång vinna, jätteroligt! Och att jag har fått den fyra gånger, det är ju knappt att man tror att det är sant, säger domare Mikael Nord.

Varför tror du att du, återigen, får ta emot guldpipan?
– Det beror väl på att jag har en bra dialog och kommunikation med spelare och ledare. En bra relation är viktigt att ha, så de kan förstå mig och jag kan förstå dom.

Kan du känna någon gång att du kliver av en match helt prickfri och där du har gjort allting rätt?
– Jag tror aldrig, likt spelarna känner, att man kliver av en match 100 procent nöjd. Det finns alltid saker att slipa på. Skulle man helt plötsligt känna att man kliver av och är nöjd, då har man nog hamnat fel. Det ska alltid finnas ett driv som vill utveckla en, det kan handla om att minimera misstagen och missförstånd.

Nu är säsongen 16/17 snart slut, vad händer för Mikael Nord då?
– Det blir en hel del vila och semester. Jag har en familj som under vintern har fått stått tillbaka i och med alla mina resor i landet. Det blir därför mycket tid med barn och sambon. Sedan är det dags för sommarträning igen och uppladdning inför nästa säsong, som redan nu inte känns långt borta.