Oscar Sundh: ”Väljer mellan nya kedjekamrater eller ett bättre spelsinne”

SICO kommer varje onsdag att publicera en intervju med en utvald spelare. En intervju med tio snabba frågor som inte bara handlar om ishockey utan om allt annat också. Den här veckan har vi pratat med Oscar Sundh.

Om du fick välja ett lag, oavsett sport, att spela för utanför Sveriges gränser. Vilket skulle det vara?
– Då hade jag velat vara running back i Miami Dolphins.

Du får tre valfria saker av en ande. Vad skulle du välja?
– Jag tänker egoistiskt. Först och främst skulle jag vilja kunna resa fram och tillbaka i tiden. Nummer två får bli att jag skulle vilja kunna få svar på precis vilken fråga som helst. Sista är lurig. Har ju haft fem assist per säsong de senaste åren, känner att det vore kul att slå. Väljer mellan nya kedjekamrater eller ett bättre spelsinne. Svårt.. Men jag kör på spelsinnet.

Vilket är det senaste uppringda numret i din telefonbok?
– Jag ringde min morfar.

Hur många bakåtvända kepsar har du använt under säsongen?
– Noll! Om jag mot förmodan skulle ha en dålig hårdag så kör jag skärmen åt rätt håll.

Vilken är ditt livs bästa måltid?
– För några år sedan i Barcelona med Sebastian Karlsson (LHC) och Johannes Salmonsson (Köln). Mycket garv, vansinnigt god risotto och Johannes berättade för oss att han skulle bli farsa. Det var en kul kväll!

Ditt livs bästa resa?
– Det var nog förra året när jag och Anton Karlsson (LHC) var i Miami. Miami är ju fantastiskt på alla sätt och vis och Anton är ju en entertainer utan dess like, även fast han inte alltid vet om det själv.

Ditt mest minnesvärda SMS?
– För ett par år sedan fick jag ett mess från Johan ”Liket” Lindström som undrade om jag ville komma förbi på en fika. Trodde knappt mina ögon. Än idag är jag typ den enda utanför hans familj som sett insidan på hans hus.

Vad skulle du jobba med om du inte var hockeyspelare?
– I så fall skulle jag vara bandyspelare eller brandman.

Har du några dåliga vanor eller laster?
– Kan nog bli lite väl ”inrutad” i mitt liv.

Du får bjuda tre valfria personer, levande eller döda, på middag. Vilka skulle du välja?
– Leif Mannerström, Bengt Frithiofsson och Hank Moody från Californication.

Oscar Sundh:
Född: 1986-10-22
Position: Forward
Tidigare klubbar: MODO, Almtuna IS, Djurgårdens IF, St. John’s Fog Devils, Timrå IK, Linköping HC.