Arbetet kring spelarsäkerheten utökas, tillsammans med SHL

Johan Andersson och Fredrik Svensson är före detta elitspelare med långa karriärer, Johan och Fredrik har varit engagerade i SICOs arbete med spelarsäkerheten sedan ett par år tillbaka. Säsongen 19/20 kommer de, och även före detta spelaren Pontus Petterström, att bistå SICO och SHL, med arbetet kring spelarnas säkerhet.

Pontus Petterström kommer att arbeta nära situationsrummet och ta direktkontakt med spelare som vid upprepade tillfällen legat på gränsen till att anmälas till disciplinnämnden.

– Vi tror att en sån här dialog kan vara bra i förebyggande syfte vad gäller arbetet med spelarnas säkerhet, säger Johan Hemlin, v vd/sportchef för SHL.

Johan Andersson och Fredrik Svensson kommer att besöka samtliga lag i SHL under säsongen och i första hand träffa spelarna på respektive hockeygymnasium. Fredrik och Johan har tidigare haft presentationer för en del lag, om erfarenheter de tillskansat sig under sina långa karriärer som spelare. De pratar mycket om att det inte alltid är lätt att vara ishockeyspelare på elitnivå, vilka eventuella utmaningar som kan dyka upp längs karriärens väg, och hur man på bästa vis tacklar dessa. Säsongen 19/20 kommer Johan och Fredrik har möjligheten att nå samtliga lag och spelare med sina värdefulla erfarenheter och kunskap i dessa viktiga frågor, tack vare samarbetet mellan SHL och SICO.

– Fredrik och Johan hade en bra genomgång på SHL:s rookiedag och det innehållet vill vi att alla juniorer ska få ta del av. De här spelarna har mycket erfarenheter att förmedla och i innehållet finns bl.a. spelmissbruk, rollen som elitspelare och förberedelser för livet efter karriären. Vi genomför det här projektet tillsammans med spelarfacket SICO och det känns helt rätt att vi tillsammans arbetar för att nå ut till alla spelare i ett förebyggande syfte vad gäller spelarnas säkerhet och välbefinnande, utbildning är en viktig del i spelarnas utveckling, avslutar Johan Hemlin.

Frågor kring detta besvaras främst av SHL, men det går även bra att kontakta undertecknad.

/Klara Stenberg