Glad Midsommar och stort grattis till Elias och Robin!

Foto: nhl.com

SICO vill gratulera Elias, som i natt fick ta emot NHLs rookiepris Calder Trophy, på Awards-galan i Las Vegas. Det är med stor glädje SICO följt Elias från SHL till NHL, och hans framfart i NHL den gångna säsongen har varit sagolik! SICO ser fram emot att följa Elias resa många år framöver.

SICO vill även gratulera Robin Lehner till Masterton Trophy, utmärkelsen går till den NHL-spelare som visat mest ihärdighet som individ, och störst personligt engagemang för hockeyn. Robin gjorde sin bästa säsong i karriären efter att han inför premiären, delade med sig av sin kamp mot missbruk och psykisk ohälsa. ”Jag tog en risk och det fortsätter att vara en risk, då det påverkar mina kontraktsförhandlingar.” säger Robin i en intervju efter ceremonin. ”Tack för att ni tänkte på människan i första hand, och inte spelaren”, sade Robin, när han tackade New York Islanders general manager Lou Lamoriello och coach Barry Trotz.

SICO vill lyfta Robins ord och trycka just på, ”att tänka på människan i första hand.” Psykisk ohälsa är det största problemet inom svensk ishockey idag, enligt SICO. Press, stress, hjärnskakningsproblematiken samt stigmat kring psykisk ohälsa skapar en komplicerad och svårhanterlig miljö för SICOs medlemmar. Det är beundransvärt och viktigt att spelare som Robin, vågar vara modiga och öppna i svåra situationer som i den han befann sig i. Vi vet att det hjälper fler spelare att våga ta emot hjälp, att inte känna sig som den enda personen inom skrået, som mår dåligt.  SICO hjälper medlemmar varje vecka med psykisk ohälsa och missbruksproblematik och det är aldrig försent!

 

Om du, eller om du ser att en lagkamrat, inte mår så bra eller spelar för mycket och kanske brukar sömnpiller eller alkohol på ett destruktivt vis. Kontakta SICO, vi finns till för att hjälpa er.

 

GLAD MIDSOMMAR!

”Sju sorters blommor under kudden…” osv.

/Klara