Imorgon renrakar sig ishockeyspelarna

För andra året i rad kommer SICO:s ishockeyspelande medlemmar självklart tillsammans med sina supportrar hjälpa till i kampen mot prostatacancer för den manliga hälsan i den globala kampanjen Movember, som samlar in pengar till prostatacancer men som också är ett globalt nätverk där forskare från olika
världsdelar delar sina olika kunskaper. SICO hoppas det blir många underbara mustascher som bidrar till en viktig sak.

DSC00186

Ambassadörerna har meddelandet rätt i ansiktet
Samarbetet med ambassadörer är en viktig del av Movember-kampanjen, och från Movembers sida är man väldigt stolta över att en så massiv del av den svenska sportsvärlden har valt att stötta kampanjen.
– Den grundläggande tanken bakom Movember är att använda Mo´s för att påverka mäns attityder och handlingar i förhållande till sin egen hälsa. Vi är väldigt tacksamma att så många av våra manliga sportstjärnor i Sverige vill hjälpa oss att sprida budskapet och samla in pengar till forskning på ett informellt och humoristisk sätt, vilket är en viktig del av Movember, säger Movembers officiella talesman och Mo Bro i Sverige, Tom Rickard.


Kul kampanj – allvarligt budskap
I Sverige får 10 000 män årligen diagnosen prostatacancer. Via Movember kan nu alla bidra till att samla in pengar för prostatacancerforskning samt öka medvetenheten kring mäns hälsa.