Inför det nya året

Även om julen i år har varit annorlunda på grund av pandemin finns det ljusglimtar och hopp inför det nya året. Mest av allt önskar vi oss ett friskt 2021 fyllt med värme, möjligheter och idrottsevenemang. Med publik! Med ett vaccin runt hörnet måste vi bara hålla i och hålla ut, tills allt är som vanligt igen.

SICO vill tacka alla medlemmar, ishockeyspelarna i SDHL, SHL och Hockeyallsvenskan, vilka i dessa svåra tider har fortsatt kämpa runt om i landet. Träningar och matcher har genomförts trots att några spelare suttit i karantän, men alla gör sitt bästa för att säsongen 20/21 skall genomföras fullt ut. Detta ska ni spelare ha en stor eloge för!

SICO vill tacka samtliga parter vilka gör det möjligt för ishockeysverige att fortfarande snurra. Svenska Ishockeyförbundet, SDHL, SHL, HockeyAllsvenskan, HockeyEttan alla klubbar runt om i landet, domare, spelaragenter och Cmore. Vi vill också tacka alla fans och publik som stöttar och hjälper sina klubbar under denna utmanande tid. Ni är otroligt saknade av SICOs medlemmar och vi hoppas att spelarna kan få se er tillbaka på läktarna och på arenorna 2021.

För att ha inkomst från sin idrott, vilket en stor del av SICOs medlemmar har, krävs vanligtvis engagemang, dedikation och otaliga träningstimmar. Men det är även viktigt för SICO att värna om människan och mjuka värden. SICO har många medlemmar vilka inte spelat ett JVM eller inte varit uttagna till att spela TV-pucken men som idag ändå lever på sitt ishockeyspelande. Detta är möjligt för den som lever för sin idrott, tycker att det är kul att kliva ut på isen och efter moget övervägande valt att försöka ha ishockeyn som sitt levebröd. Om man då försöker engagera unga talanger utifrån professionella grunder riskerar vår verksamhet att förlora spelare som blommar sent. Låt oss reflektera över denna aspekt i dessa tider, att låta barn vara barn och att låta barn spela ishockey utan press och stress utifrån, så länge som möjligt. Vid Riksidrottsförbundets stämma 2009 beslutades att svensk barn- och ungdomsidrott skall bedrivas ur ett barnrättsperspektiv och följa FN:s Barnkonvention. Den första januari i år, 2020, blev Barnkonventionen lag i Sverige.  

SICO vill ännu en gång uppmärksamma samt rikta ett stort tack till sjukvården som sliter varje dag och gör ett otroligt jobb för att rädda liv. Ni är sannerligen 2020 års MVP.

Stefan Liv Memorial Trophy gick säsongen 19/20 till Vårdförbundet. Priset delades ut av SICOs medlemmar Jacob Josefsson och Dick Axelsson.

 

Gott nytt år önskar SICO!