Joakim Hagelin: ”Jag skulle vilja vara kicker”

SICO kommer varje onsdag att publicera en intervju med en utvald spelare. En intervju med tio snabba frågor som inte bara handlar om ishockey utan om allt annat också. Den här veckan har vi frågat Oskarshamnsspelaren Joakim Hagelin.

Om du fick välja ett lag, oavsett sport, att spela för utanför Sveriges gränser. Vilket skulle det vara?
– Jag skulle vara kicker i Miami Dolphins. Ett härligt jobb.

Du får tre valfria saker av en ande. Vad skulle du välja?
– Jag skulle vilja ha fred på jorden, med tanke på allt som händer nu, jag blir mörkrädd. Sedan skulle jag vilja ha att solen alltid skiner, och en bil som jag faktiskt behöver. Det behöver inte vara en flashig bil, utan bara en liten bil jag kan glida omkring i.

Vilket är det senaste uppringda numret i din telefonbok?
– Linus Morin (spelare i IK Oskarshamn)

Hur många bakåtvända kepsar har du använt under säsongen?
– Jag tror det är två stycken.

Vilken är ditt livs bästa måltid?
– Jag gillar kebab och runt omkring i Linköping har de bra kebab överlag. För en månad sedan åt jag kebab i Oskarshamn som var helt fantastisk!

Ditt livs bästa resa?
– Jag åker inte på så mycket resor, men den bästa resan är min första utlandsresa med mina gamla vänner till Sunny Beach i Bulgarien. Det var helt magiskt!

Ditt mest minnesvärda SMS?
– Det är för ungefär två år sedan när min bästa vän skickade ett sms och skrev att han hade fått tvillingar. Det är den kompisen som jag aldrig trodde skulle få barn överhuvudtaget. Det kommer jag verkligen ihåg!

Vad skulle du jobba med om du inte var hockeyspelare?
– Jag skulle vara någon slags försäljare.

Har du några dåliga vanor eller laster?
– Jag vill vara ovetandes om mina dåliga vanor!

Du får bjuda tre valfria personer, levande eller döda, på middag. Vilka skulle du välja?
– Min hockeyidol Jaromir Jagr, Pablo Escobar eftersom att jag tittar på serien Narcos, och David Hellenius.

Joakim Hagelin
Född: 1989-04-30
Position: Forward
Tidigare klubbar: Linköping HC, Tranås AIF, Djurgårdens IF, AIK.