SDHL-spelarna organiserar sig i Unionen

Säsongen 18/19 organiserade SDHL-spearna i spelarfacket SICO. I tisdags under SICOs lagombudskonferens blev det klart att spelarna även skall organiseras i Unionen. SICO tycker det är fantastiskt kul och viktigt för framtiden och för ishockeyns utveckling.

För att förändra och förbättra den rådande situationen för ishockeyspelare på damsidan i Sverige idag, har spelarna nu valt att även organisera sig i Unionen. SICO/Unionen kommer nu att företräda spelarna mot deras liga, klubbar och det Svenska Ishockeyförbundet på samma vis som SICO/Unionen gör för spelarna SHL och Hockeyallsvenskan.

SICO/Unionen kommer att hjälpa spelare som hamnat i tvister med deras klubbar och andra parter, det kan röra sig om uteblivna löner och ersättningar. Bättre träningstider, kompetensutveckling och försäkringar.

SICO/Unionen ser fram emot att hjälpa ishockeyspelarna att kunna fokusera på sin idrott och skapa bästa möjliga förutsättningar för att kunna spela sin bästa ishockey.

Nu när vi gör en seriös satsning på damhockeyn är det viktigt att vi är organiserade även i Unionen. SICO och Unionen tillsammans, kommer ge oss det stöd vi behöver och göra oss starka på vår väg mot bra rättigheter som damhockeyspelare. – Pernilla Winberg, Linköping HC/Damkronorna