SICO har deltagit i Athlete Development Summit

Under Valborgshelgen har SICO deltagit i Athlete Development Summit i New York. Athlete Development Summit är en tvådagskonferens som arrangeras varje år av PAADS (The Professional Association of Athlete Development Specialists) med deltagare från hela världen.

IMG_1877

Årets konferens bjöd på en härlig blandning deltagare från många olika parter som arbetar med idrottare. För att nämna några: ligor, spelarfack, agenter och psykologer. Det som vi alla har gemensamt är att vi vill att idrottarna ska bli sedda som människor, och ges möjlighet att utvecklas både som atleter men inte minst som människor. Därför fördes det mycket givande diskussioner om allt ifrån utbildningsvikt till hur ett bra sponsorsamarbete kan se ut.

En höjdpunkt var när Michael Hopkins, astronaut från NASA, berättade om hur stödet till hans familj varit avgörande för att han skulle lyckas som astronaut. Många likheter drogs till idrottens värld, där familjen ofta kan hamna i skymundan. Även tyngre ämnen som hur spelarorganisationer på bästa sätt kan arbeta för att minska våld i nära relationer och andra typer av våldshandlingar diskuterades.

Har du specifika frågor om konferensen och dess innehåll är du varmt välkommen att kontakta Anna på anna@sico.nu.