Stefan Liv Memorial säsongen 19/20 tilldelas…

Säsongen 08/09 instiftade spelarna i SHL, tillsammans med SICO, ett årligt pris till SM-slutspelets mest värdefulla spelare, Stefan Liv Memorial Trophy. Priset delas ut i Stefans namn för att uppmärksamma Stefan Livs förmåga att alltid prestera som bäst när det gällde som mest och även för att hedra honom som den fantastiska människa han var. 

Priset går till den spelare som klarat av att prestera som allra bäst under slutspelet och haft förmågan att höja sitt eget spel, gjort sin omgivning bättre och lett sitt lag till vinst på ett föredömligt sätt. Priset har tilldelats en rad stjärnor genom åren som tillexempel förra säsongens vinnare Ryan Lasch, den nuvarande NHL-stjärnan och forna växjöspelaren Elias Pettersson har också vunnit priset, likaså HV71s stjärna Johan Davidsson, för att nämna några.

 Som vi alla vet har säsongen 19/20 SM-slutspel ställts in på grund av den pågående Corona-pandemin, därför kommer Stefan Liv Memorial Trophy inte att delas ut till någon ishockeyspelare i år.

SICO:s ishockeyspelande medlemmar i SHL, Hockeyallsvenskan och SDHL vill istället lyfta fram och tillägna årets pris till några av rådande tids mest värdefulla spelare. Stefan Liv Memorial Trophy säsongen 19/20 tillägnas alla sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor samt all vårdpersonal som runt om i hela landet jobbar i fronten under den pågående pandemin.
Priset tas emot av  förtroendevalda och verksamma i bekämpningen av Covid-19;
Vårdförbundets vice ordförande Ann Johansson
Reza Mohammadi, sjuksköterska inom äldreomsorgen Huddinge Kommun
Katja Fogelberg, IVA-sjuksköterska Karolinska Huddinge
Catarina Arnelo, barnmorska Karolinska Huddinge
Lynda Eneh, biomedicinsk analytiker på viruslab Karolinska Huddinge
Linus Gustafsson, röntgensjuksköterska på Bild och Funktion Karolinska Huddinge

 

 

” Vårdförbundets medlemmar är   oerhört hedrade av att fått äran och tilldelats Stefan Liv Memorial.  Vi vill också rikta ett stort tack till alla våra kollegor som tillsammans med oss inom vårdens olika arbetsplatser, på sjukhusen, i primärvården, äldreomsorgen och hemsjukvården bildar de oslagbara team som tillsammans kommer vinna matchen mot Covid-19. ”

”Vi kommer vårda och förvara utmärkelsen Stefan Liv Memorial på ett sätt som i framtiden gör oss påminda om våren 2020 när vi förstod hur beroende vi är av varandra, att samarbete gör oss starka och att laget går före jaget. ” 

Ann Johansson vice ordf Vårdförbundet

Priset delas ut av SICOs medlemmar Jacob Josefsson och Dick Axelsson.