Tomi Kallio: ”Det vore fantastiskt att leva och spela i Toronto”

SICO kommer varje onsdag att publicera en intervju med en utvald spelare. En intervju med tio snabba frågor som inte bara handlar om ishockey utan om allt annat också. Den här gången har vi tagit ett snack med Växjö Lakers rutinerade forward, Tomi Kallio.

Om du fick välja ett lag att spela för utanför Sveriges gränser. Vilket skulle det vara?
– Toronto Maple Leafs. Det är hockeyns huvudstad och i stort sett alla älskar hockey där. Det vore fantastiskt att leva och spela i en sådan stad.

Du får tre valfria saker av en ande. Vad skulle du välja?
– Jag läste Figrens svar och måste kopiera lite: skulle också vilja ha förmågan att spola fram och tillbaka tiden. Speciellt bakåt nu med tanke på min ålder…Superenergikraft skulle också vara fint med tanke på att hockeyn kräver mycket energi och sedan har jag också två pojkar hemma som tar, och för den delen ger, mycket energi.

Vilket är det senaste uppringda numret i din telefonbok?
– Min frus. Det handlade om vardagliga saker som mat och pojkarnas hämtning på dagis.

Hur många bakåtvända kepsar har du använt under säsongen?
– Inga, om jag minns rätt. Känner att jag är för gammal för att bära kepsen så.

Vilken är ditt livs bästa måltid?
– Rookiemiddagen i Atlanta Thrashers. Minns inte om det var den bästa men definitivt dyrast och mest minnesvärd. Och väldigt rolig!

Ditt livs bästa resa?
– Hockeyresan. Med 15 år utomlands, tre i USA och tolv i Sverige, har jag sett många städer och träffat så många fina människor. Plus att jag lärt mig att fixa saker och ting som jag inte visste jag kunde.

Ditt mest minnesvärda SMS?
– En nyårsdag i Columbus efter ett ordentligt nyårsfirande. Vaknade sent och kände mig sådär, öppnade telefonen och där väntade ett SMS från min agent: ”Ring mig fort, du har blivit trejdad till Philadelphia och måste flyga till Los Angeles redan idag.”

Vad skulle du göra om du inte var hockeyspelare?
– Då skulle jag spela fotboll, troligen i Liverpool, haha. Har alltid älskat hockey och fotboll!

Har du några dåliga vanor eller laster?
– Jag glömmer ofta bort saker om jag inte skriver ner dem. En annan dålig vana är att jag inte gillar att vara på plats tidigt vilket får följden att jag ofta kommer lite sent och istället får stressa.

Du får bjuda tre valfria personer, levande eller döda, på middag. Vilka skulle du välja?
– Steven Gerrard, det vore stort att få prata fotboll med Mr Liverpool Football Club. Mark Wahlberg, för att han måste ha så många bra storys att dela med sig av. Jennifer Lopez vore stort att få träffa och även höra när hon sjunger.

Tomi Kallio
Född: 1977-01-27
Position: Forward
Längd: 184 cm
Vikt: 86 kg
Tidigare klubbar: TPS Åbo, Kiekko-67, Atlanta Thrashers, Columbus Blue Jackets, Philadelphia Flyers, Frölunda
Text: Jens Karlsson